duminică, 16 noiembrie 2014

Învingătorul este întotdeauna singur.

Misiune: redobândirea fericirii
Timp la dispoziţie: 24 de ore
Țintă: fosta soţie
Locaţie: scena strălucitului festival de film de la Cannes
Victime : aleatorii şi colaterale
Mijloace: orice ( inclusiv crima)
Posibile pericole: cei care încă mai cred în moralitate
Accesorii indispensabile: arme de pe piaţa neagră, diamante, ţinute de lux
Tipologii specifice: actori, fotomodele, manechine, regizori, producători, designeri, oameni de afaceri

Finalul misiunii: Învingător.



Nu. Nu este niciun joc pe calculator. Nu este nici misiunea vreunei trupe Seal ci doar misiunea unui om. Dar acest om este exponentul unei lumi amăgitoare, o lume descrisă atât de tulburător de autorul brazilian Paulo Coelho în romanul Învingătorul este întotdeauna singur.

Începem să citim o carte despre Glorie, Frumuseţe, Putere si Lux ce ar trebui să stârnească admirație sau invidie, dar în cele din urmă paginile cărții ne lasă cu un gust amar, căci frumusețea și faima este doar Amărăciune şi Singuratate, banii se transformă în Lăcomie şi Puterea nu asigură fericirea. Iar această amărăciune este exact sentimentul pe care autorul și l-a dorit să îl simțim noi, cititorii, într-o creație oglindă a societăţii actuale.
Igor, un om de afaceri rus care a luptat în războiul din Afghanistan și a învățat tehnici de luptă și ucidere ce nu lasă urme, a făcut planul descris mai sus și până la finalul cărții îl și duce la îndeplinire în numele unei iubiri devastatoare ce o poartă pentru fosta lui soție.

O lume superficială. O disoluție a valorilor. Un portret trist şi o invitaţie la meditaţie. Iată o particică din această lume:
" Când observaţi cel mai mic semn de indiferenţă şi lipsă de entuziasm faţă de semenii voştri nu e bine. Singurul mod de a preveni o asemenea boală e să înțelegi că sufletul suferă când îl obligăm să trăiască superficial. Sufletul are nevoie de lucruri profunde."
"În loc să meargă spre dreptate lumea începe să se îndrepte către lucruri materiale care își pierd valoarea în 6 luni și trebuie schimbate"
" Sindromul celebrității: când oamenii uită cine sunt și încep să creadă în ceea ce alții spun despre ei"
" Moda este doar un fel de-a spune: sunt de partea voastră. Port uniforma armatei voastre, nu trageți."

Vreţi să fiţi învingători?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu