duminică, 23 august 2015

Violeta din safe

Maiorul Minerva Tutovan este ofițerul de securitate cel mai cunoscut din lumea infractorilor, este anchetatorul cel mai excentric din minister și cel care solicită cel mai puțin serviciile laboratorului. Ea "făcea desigur parte din categoria aceea specială de indivizi care, indiferent de epocă, mediu sau profesie, se remarcă detașându-se cel puțin cu un cap peste ceilalți".

  Această femeie "milităroasă", fostă profesoară de matematică, un coșmar al elevilor și al subalternilor, şi un personaj inspirat din realitate, este punctul central şi cel mai savuros al romanului poliţist românesc "Violeta din safe" de Rodica Ojog Braşoveanu.  

 Inteligentă, foarte puţin atractivă, cu un incredibil spirit de observație şi dedicată exclusiv muncii de detectiv, personajul este mult mai credibil decât cele din romanele polițiste nordice, care "ca prin farmec" reușesc să îmbine cu succes toate aspectele vieții:  carieră, soţ/soţie, copii, viaţă socială etc. 

   Rodica Ojog Braşoveanu, autoare a peste 30 de romane, a creat o operă care, deşi descrie o epocă apusă , poate fi savurată pe deplin şi azi: un proiect de importanță națională cu informații confidențiale este ținta unei grupări internaționale de spionaj; informațiile preţioase sunt ținute într-un spațiu  securizat (numit safe), dar, spre surprinderea tuturor, într-o zi în acel spațiu atât de protejat este găsită o violetă...

Cine a pus floarea acolo? Stiţi ce aveţi de făcut pentru a afla răspunsul...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu