duminică, 21 decembrie 2014

Festival de colinde


Într-o atmosferă specifică sărbătorilor de iarnă, duminică, 21 decembrie 2014, în sala căminului cultural Aușeu,  a avut loc un festival de colinde în colaborare cu Primăria Aușeu și Asociația Folclor fără frontiere. Copiii și tinerii, organizați în Ansamblul Folcloric al Căminului Cultural Aușeu și Ansamblul Folcloric al Căminului Cultural Butan, îndrumați de doamna Ecaterina Dan, au vestit bucuria nașterii Domnului și au transmis prin colindele și dansurile tradiționale fiorul sfânt al nopții de Crăciun și bucuria apropierii marii sărbători.


 

Spectacolul a arătat încă o dată bogăția și varietatea folclorului nostru bihorean, precum și frumusețea și originalitatea costumelor.


Apreciem în primul rând dorința organizatorilor de a implica comunitatea, mai ales elevii și tinerii, în revigorarea tradiției, de a forma și dezvolta dragostea pentru folclor.





A fost o primă ediție în care elevii doamnei Ecaterina Dan au impresionat  mai ales prin interpretare, ținuta scenică și repertoriu. A fost un festival al colindelor și al tradiției care ne-a lăsat mai buni și mai înțelepți!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu