marți, 3 februarie 2015

Pantofarul și moartea



“Pantofi roșii de piele. Arcuiți frumos, cu șase barete, cataramă și tocuri cui de cincisprezece centimetri…Erau mortal de sexi, dar distinși în același timp”

Ce femeie nu și-ar dori o astfel de pereche? Câte femei aleargă după ultima colecție de pantofi de firmă? Un singur cuvânt se potrivește prea bine însă cu descrierea și este folosit cu sensul lui propriu: “mortal”!

Romanul "Pantofarul și moartea" va tăia puțin din avântul doamnelor. El are în prim plan pantofii și obsesia comună a femeilor pentru pantofi, dar și a criminalului/psihopatului pentru femei elegante încălțate cu ei. Va tăia puțin și din avântul celor care își anunță tot timpul pe Facebook sau Twitter locația actuală sau viitoare - căci așa își alegea și localiza agresorul următoarea victimă.

Roy Grace, un detectiv cu obsesii și traume proprii- dispariția soției și nerezolvarea unui caz de viol și crimă din 1997- încearcă și reușește, cel puțin parțial, să găsească criminalul în serie revenit după 12 ani să își ia trofeu unul sau ambii pantofi ai victimelor ...

Pantofarul și moartea” are tot ce ne-am putea aștepta de la romanele polițiste de la Edgar Allan Poe încoace: suspans, urmăriri, teste ADN, multă psihologie și inteligență (de ambele părți ale baricadei), limbaj dur și nerecomandat minorilor, scene sângeroase descrise minuțios etc. Planurile narative alternează între gândurile victimelor și ale agresorului/agresorilor din 1997 și cele din prezent.

Viața oferă întotdeauna mai multe posibilități decât aceea pe care un roman polițist mediocru o aduce la sfârșit drept soluție. Dar nu este cazul acestei cărți. Dacă vei citi cele peste 500 de pagini, vei descoperi de ce acest roman a avut peste 15 milioane de exemplare vândute și a fost tradus în peste 30 de limbi!

Puteți comanda cartea aici: https://nemira.ro/pantofarul-si-moartea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu