duminică, 15 noiembrie 2015

Jocurile Foamei: Revolta II

Filmul este ultima parte din trilogia scrisă de Suzanne Collins (Jocurile foamei, Sfidarea și Revolta), trilogie ecranizată începând cu anul 2012. Fenomen mondial încă de la întâia parte, Jocurile foamei pare la prima vedere un simplu SF despre lupta spectaculoasă a unor tineri împotriva unei dictaturi. Filmul este însă mult mai mult decât atât. Se pot observa numeroase accente sociale, economice şi politice specifice lumii în care trăim. Această "evoluție" tulburătoare a umanității în care populația este manipulată prin intermediul televiziunii de un grup restrâns de conducători,  în care unii oameni urmăresc cu frenezie jocuri barbare și sadice și în care un grup restrâns ia decizii vitale pentru restul populației, nu este chiar atât de SF.


Povestea:
Katniss Everdeen trăiește într-un cartier sărac din Districtul 12. În fiecare an cei din Capitoliu, coordonatorii districtelor, organizează JOCURILE FOAMEI drept pedeapsă pentru cei care au îndrăznit în trecut să se revolte împotriva sistemului. Astfel, din fiecare district sunt aleși prin tragere la sorți  doi tineri pentru a participa la o competiție pe viață și pe moarte; competiție televizată și urmărită cu entuziasm de organizatori.
Sora lui Katniss este aleasă să participe, dar Katniss se oferă voluntar în locul ei. Celălalt tribut va fi tănărul Peeta. Cei doi fac o alianţă în timpul jocurilor şi ajung în finală. Pentru a forţa mâna Capitoliului Katniss propune ca ei să se sinucidă refuzându-le astfel satisfacția unui singur câștigător. Încercând să rezolve situaţia organizatorii îi declara pe  amândoi câștigători, dar gestul lor va constitui SFIDAREA. Districtele încep să se revolte deși un nou joc al foamei este organizat între toți câștigătorii edițiilor precedente.
REVOLTA este condusă de Katniss si Peeta. Ei reușesc să se infiltreze în Capitoliu şi sunt hotărâți să îl ucidă pe președintele Snow. 
Va reuși Katniss anihilarea dictaturii? Răspunsul îl aflăm începând cu 20 noiembrie 2015.

Cartea se poate cumpăra de aici:Jocurile foamei

Surse: Wikipedia
Sursă foto: fandango



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu