luni, 30 noiembrie 2015

Second life - S.J. Watson

Cât de bine și de adevărat poți cunoaște un om? Şi cât de departe ai merge să afli adevărul?
Acestea sunt doar două dintre întrebările pe care S.J Watson le adresează indirect cititorilor în thrillerul lansat recent Second life.

O femeie trăiește într-un aparent echilibru și pare să aibă tot ce și-ar putea dori: un soț devotat, un copil pe care îl iubește enorm, o slujbă  care îi place. Secretele și viața dublă pe care o duce îi vor amenința însă echilibrul. Fiul ei este defapt fiul surorii sale iar Julia, personajul principal, trăiește cu teama că într-o zi sora ei, Kate, îl va cere înapoi. Astfel, în momentul în care află că sora ei a fost ucisă la Paris, Julia se simte inițial ușurată, dar mai apoi rușinată și vinovată de propria-i reacție. Sentimentul de vinovăție o va determina să pornească pe urmele criminalului punându-și întreaga familie în pericol.

Romanele de acest gen depind de cât de bine reușește autorul să ducă în eroare, să păcălească și să îndrepte cititorul pe piste greșite pentru a-l surprinde mai apoi. SJ Watson este un autor care şi-a demonstrat deja acest talent în romanul de debut și bestseller-ul Before I go to sleep (Înainte să dorm) din 2011, roman ecranizat cu  Nicole Kidman în rolul principal.

Revenind la Second life, cititorul pătrunde într-o lume a secretelor, o lume virtuală și periculoasă, o călătorie în întunericul celor mai adânci straturi ale psihicului.

Încercând Julia să descopere adevărul despre moartea surorii ei, va descoperi ea adevărul despre sine?

Romanul se găsește aici: Second life

Alte romane asemănătoare: Ecouri de dincolo de moarte
                                          Explozii în Stockholm
                                          Pantofarul şi moartea
                                          Paznicul farului

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu