miercuri, 2 decembrie 2015

Micul Prinț

Filmul este ecranizarea  fenomenului și mitului editorial care a captivat întreaga planetă, Micul Prinț de Antoine de Saint Exupery; o ecranizare adaptată însă zilelor noastre.
La prima vedere este o poveste simplă pentru copii, dar, ca și cartea, filmul aduce în prim plan valori umane incontestabile cum ar fi adevărul, bunătatea, responsabilitatea, toleranța sau spiritul de aventură. Această  istorioară încântătoare despre copilărie, singurătate și prietenie poate fi urmărită și de cei mari în primul rând pentru confruntarea savuroasă dintre iluziile și farmecul copilăriei vs. deziluziile și cruzimea maturității.



Povestea

Un băiețel își duce viața singur pe o planetă mică, undeva departe de pământ. Într-o zi pe planeta sa răsare o floare. Această floare trezește sentimente puternice în sufletul băiețelului, de admirație și încântare, dar și de confuzie, căci floarea îi povestește lucruri neștiute de pe alte planete. Astfel, prințul hotărăște să pornească într-o călătorie a cunoașterii. Întâlnește oameni vanitoși, oameni egoiști sau înfumurați, oameni care nu-și pot depăși propriile limite sau savanți care nu sunt în stare să-și îngrijească propria planetă. Toate acestea îl fac să-i considere pe oamenii mari niște "ciudați". Vulpea este însă cea care îl va învăța să privească oamenii cu toată ființa sa , deci inclusiv cu inima, să recunoască și să se bucure de unicitatea fiecăruia dintre ei așa cum se bucură de floarea sa de pe planeta de unde a venit.
N-am fi aflat niciodată de micul prinț dacă în călătoria sa nu s-ar fi întâlnit în deșert cu un aviator naufragiat, aviator care îi înțelege nelămuririle și nu uită ce înseamnă să fii copil. Acest aviator ne spune povestea micului prinț plecat acum să-și îngrijească cu multă responsabilitate și iubire floarea pe propria-i planetă.

Cartea, care de peste 60 de ani a cucerit sufletele copiilor, dar și ale adulților, se poate cumpăra aici: Micul Prinț


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu