marți, 26 mai 2015

Spectacol de teatru la AUȘEU

Bine ați venit în lumea magică a teatrului, a poveștilor și a copilăriei! Puteți intra  și citi mai departe doar dacă sunteți "înarmați" cu fantezie și poftă de joacă, cel puțin egală cu cea a elevilor Școlii Gimnaziale Alexandru Roman Aușeu. Ei au vizionat și au participat  azi cu mult entuziasm la spectacolul "Fata babei și fata moșului", o variantă modernă a poveștii lui Creangă. 

 


Micii spectatori au resimțit pe deplin bucuria reîntâlnirii cu personajele din lumea poveștilor, bucurie asigurată de inventivitatatea și interactivitatea scenică a trupei manageriate de Marius Aron; distribuție: Otilia Șandor, Mihaela Winter, Florina Vidican.


Elevii și preșcolarii au avut șansa de a deveni mici actori într-un spectacol reușit și inedit. Ajunși pe scenă și furați de magia momentului, copiii au trăit intens clipe de maximă încântare.




Apreciem inițiativa Primăriei Aușeu -organizatorul evenimentului- și dorința actorilor de a promova, cu ajutorul cântecelor și rolurilor foarte bine interpretate, valori general umane cum ar fi cinstea, bunătatea sau hărnicia, valori și mesaje necesare azi mai mult ca oricând!

  
 

duminică, 24 mai 2015

5 Gadgeturi ce te vor uimi

Noile tehnologii oferă o altfel de alternativă la informare, organizare și desfășurarea activităților de zi cu zi. Cu toții ne dorim gadgeturi mai ușoare, mai flexibile și mai performante. 
Iată cinci care mi-au atras atenția. Unele sunt produse deja în serie, iar altele țin pasionații de gadgeturi în suspans.

1. Microsoft Hololens

Prezentați de compania Microsoft în ianuarie 2015, Hololents sunt de fapt niște ochelari cu lentile transparente ce pot proiecta în fața utilizatorului conținut multimedia, asemeni hologramelor din filmele SF.
Ochelarii recunosc gesturi și comenzi vocale și suprapun realitatea virtuală peste mediul real. Microsoft consideră că sunt primul computer holografic portabil independent din lume.



2.Smartphone flexibil


Cei de la Samsung și LG concurează vizibil pentru a obține  un telefon flexibil fără a compromite un singur lucru din potențialul  smartphone-ului obișnuit. LG G Flex a fost primul smartphone flexibil din România. El concurează cu Samsung Galaxy Round, dar drumul până la o flexibilitate adevărată este însă lung!
Există și PaperPhone- Telefonul din hârtie. Ca să dai un telefon sau să asculți muzică trebuie doar să îl răsucești. Acesta nici măcar nu consumă energie dacă nu este utilizat.


3. Transparent Smart Window

Închipuiți-vă cum ar fi să privești pe fereastră și în același timp să verifici vremea pe internet?  Smart window este un display transparent cu touchscreen ce poate înlocui o fereastră obișnuită.



4. Laptop cu ecran semitransparent- imaginea nu are nevoie de descriere


5.Brățara Cicret

      Oricine își poate transforma brațul în touchscreen pentru că ea proiectează  imagini  pe  antebraț. Poți viziona filme,  naviga pe internet sau scrie e-mailuri.


     
    
     Putem să ne organizăm și să ne ușurăm viața cu aceste gadgeturi, dar să nu lăsăm totul pe seama tehnologiei. Atât trupul cât și mintea trebuie să lucreze în armonie și au nevoie să fie "alimentate" cu bucurii mici sau mari, dar palpabile!

 
Surse: www.slashgear.co, www.digit.in, www.incont.ro 


Alte articole asemănătoare: Va fi telefonul inteligent mai inteligent decât noi?  

luni, 18 mai 2015

Concurs: Și eu sunt Junior ranger!



       După lungi așteptări și nenumărate speranțe de reușită, rangerii de la Aqua Crisius au ajuns azi și la Școala Alexandru Roman Aușeu pentru a selecta elevii ce vor petrece o săptămână în mijlocul naturii în tabara Și eu sunt Junior ranger!

      Membrii asociației au susținut o lecție deschisă despre importanța speciilor și habitatelor din ariile naturale protejate și o activitate în aer liber în urma căreia au selectat elevii ce vor participa în tabără. Elevii au fost departajați pe baza răspunsurilor date la un chestionar despre cele prezentate și au fost răsplătiți cu un  album inedit: Valori naturale în Țara Crișurilor.



În tabăra de pe Valea Iadului elevii vor învăța tehnici și metode de orientare pe trasee, vor identifica urme de animale, vor recunoaște speciile protejate și  nu în ultimul rând vor avea parte de multă distracție!


Profitând de activitatea organizată în natură, elevii au "verificat" și starea puieților de tei plantați în noiembrie anul trecut: Am plantat un copac, am plantat o faptă bună!



Felicitări câștigătorilor, iar celor care nu au fost selectați azi le reamintesc că se pot înscrie la concursul organizat pe pagina de Facebook a Asociației pentru cele 3 locuri rămase libere. Așadar, dacă ai între 11 și 15 ani și ești pasionat de natură, biologie sau drumeții te poți înscrie aici: Concurs.
Pentru a vizita site-ul asociației și pentru mai multe detalii dați click aici: Aqua Crisius.


vineri, 15 mai 2015

Cartea Iad - Carlo Frabetti



Te trezești încojurat de cărti... cărți în dreapta, cărți în stânga... un labirint de cărți. Trebuie să știi tot ce a fost scris în ele și să faci imediat o interpretare adecvată. În plus cineva – cu o dorință “ascunsă” de a te face să eșuezi- te supune la probe matematice, iar tu trebuie să găsești soluții ingenioase și ieșiri din orice situație. Nu. Nu este examenul de bacalaureat. Este doar o carte... Cartea Iad!


Carlo Frabetti, scriitor și matematician, rescrie cu mult umor Divina Comedie a lui Dante, într-un microroman tulburător. Iadul este de data aceasta o bibliotecă enormă, iar eroul principal este condamnat să citească. De fapt, scăparea sa din iad va fi chiar lectura. El trebuie să treacă tot felul de probe pregătite de bibliotecarul iadului- un drăcușor erudit. 

De ce  un iad sub formă de bibliotecă? Pentru că sunt multe cărți care pot să amăgească, să învrăjbească, să îndemne la ură și violență. Astfel biblioteca este structurată în 9 cercuri cu păcate livrești: ediții pline de greșeli, plagiat, erori de traducere, cărți violente, cărți care risipesc doar cuvintele, cărți superficiale etc. 

În ciuda titlului, Cartea Iad este o lectură plăcută, intelectuală și plină de umor. Ea va fi savurată mai ales de cititorii pasionați, căci este ticsită de intertextualitate. Iadul livresc devine în cele din urmă un simbol al labirintului lumii contemporane din care logica este singura scăpare,  o meditație pe tema cărților și o căutare a valorilor și a adevărurilor general umane.

“Voi ce credeți? Frica de singurătate e mai intensă și mai cruntă decât frica de moarte?”
Nu m-a surprins că iadul era o bibliotecă. Să urci o piatră a ignoranței pe un munte de cărți, fără să ajungi nicodată în vârful cunoașterii reprezintă cea mai rafinată versiune a chinurilor lui Sisif
" Omul este suma cărților sale citite"
„Foamea ta nepotolită de cunoaștere, atât de nobilă și dezinteresată, nu ascunde oare dorința de a te simți superior, de a aparține unei oligarhii intelectuale?”

Puteti comanda cartea aici: Anticariatul de noapte 

Alte articole despre cărți:   Pantofarul si moartea

                                           Eleganta ariciului


                                           Învingătorul este întotdeauna singur