duminică, 15 mai 2016

Erasmus 2.0


Cea de-a doua întâlnire transnațională din cadrul proiectului Erasmus+ Help: How to educate pupils with lower possibilities”, proiect derulat la Școala Gimnazială Alexandru Roman Aușeu, a avut loc în perioada 9-12 mai 2016 în localitățile Felsonyek și Iregszemcse, Ungaria.  Iregszemcse este  centrul regional iar Felsonyek este o așezare ce datează încă de pe vremea romanilor; o localitate situată la numai 30 km de lacul Balaton și faimoasă pentru vinurile produse.

Frumoasele și ospitalierele localități din Ungaria au primit reprezentanții școlilor și instituțiilor educaționale din cele cinci țări partenere: Turcia - Artvin, Ungaria – Felsonyek și Iregszemcse, Italia- Vigolo Vattaro, Slovacia -Vinica, Romania-  Aușeu.

Proiectul are două componente educaționale principale: dezvoltarea și îmbunătățirea competențelor digitale, precum și a celor antreprenoriale. Finalitățile proiectului presupun conceperea unor manuale pentru elevi și ghiduri pentru profesori, dar și realizarea unor aplicații de învățare ce pot fi folosite atât pe laptop, cât și pe smartphone. Se au în vedere, de asemenea,  două grupe de vârstă: 11-14 ani și 15-18 ani. Beneficiarii acestui proiect vor fi toți elevii, dar mai ales cei care provin din medii defavorizate.


Considerăm acest proiect ca fiind un proiect interesant, important și util, ce va contribui la consolidarea unor valori fundamentale în Uniunea Europeană: prietenie și înțelegere reciprocă între instituțiile și țările participante.