marți, 2 septembrie 2014

Ecouri de dincolo de moarte

Există secrete pentru care merită să mori?
Johan Theorin în cartea sa Ecouri de dincolo de moarte pare să spună că da.

Un copil este dat dispărut și presupus mort. Un secret rămâne îngropat împreună cu trupul băiatului. După 20 de ani, bunicul primește prin poștă una dintre sandalele copilului - sanda cu care băiețelul era încălțat în ultima zi a vieții lui.

Povestea se desfășoară pe două planuri - trecut și prezent- iar personajele sunt foarte bine conturate. Criminalul pare să fie anticipat încă din primele pagini ale romanului dar finalul poveștii ia cititorul pe nepregătite și oferă o nouă perspectivă lucrurilor.

Frânturi de viață, căutări disperate în zile cețoase de toamnă, adevăruri ascunse, povești frumoase dar stranii -  sunt ecouri ce vin dincolo de moarte pe o insulă suedeză departe parcă de tot restul lumii.

Următorul fragment din începutul romanului vă invită la continuarea lecturării:

“Băiatul rămase pe loc. Nu-l știa pe bărbatul acela și trebuia să aibă grijă cu străinii, așa cum îi spusese mămica. Dacă omul acela nu era de treabă, putea oricând să-i întoarcă spatele și să o rupă la fuga... Ajunseseră destul de aproape unul de celălalt. Avea cele mai mari mâini pe care le văzuse vreodată....Apoi își dădu seama că era prea târziu să mai poată fugi.”

          (Traducere Bogdan Perdivara, Editura Trei,2011)

Puteți cumpăra cartea de aici:Ecouri de dincolo de moarte

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu