duminică, 28 septembrie 2014

#Ranger pentru o zi!


Şcoala Gimnazială Alexandru Roman Auşeu

       Duminică, 28 septembrie 2014, noi, elevi şi profesori din zona Valea Crişului Repede, am avut şansa de a descoperi cât de diversă şi de bogată este această regiune în cadrul unui parteneriat cu Asociaţia Pescarilor Sportivi Aqua Crisius. Activitatea de educaţie ecologică a avut drept obiectiv conştientizarea copiilor şi elevilor asupra importanţei ariilor naturale protejate, a habitatelor şi speciilor de interes naţional si european.



      A fost o zi minunată  pentru a ne petrece timpul liber în natură şi pentru a dobândi cunoştinţe noi, dar mai ales un început perfect de an şcolar. Prin activităţile desfăşurate (jocuri, concursuri, activităţi de observare , realizarea unor fotografii  frumoase şi corecte din punct de vedere tehnic, vizionarea unor filmuleţe etc.), organizatorii şi-au dorit ca elevii să cunoască şi să devină prieteni ai naturii, în general şi ai acestui mediu natural atât de pitoresc, în special!

      Experienţa inedită şi fascinantă legată de natură, peisaj şi cultură a contribuit la o mai bună înţelegere a ariilor naturale protejate şi a speciilor de peşti rari sau pe cale de dispariţie în Europa, dar încă prezente la noi în zonă (mreana vânătă, porcuşorul de vad, dunariţa).



      Am învăţat să gândim responsabil şi să ne implicăm în conservarea şi promovarea valorilor naturale pe Crişul Repede amonte de Oradea! Am fost Ranger pentru o zi, dar am învăţat o lecţie pentru viaţă!


Pentru a vedea o altă activitate a elevilor daţi click aici:Broscutele, prietenele elevilor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu