sâmbătă, 6 septembrie 2014

#The fault in our stars -romana

 Titlul „The fault in our stars” a fost menționat cel puțin de 5 milioane de ori pe rețelele de socializare sau blogurile personale. Încă o mențiune (nu îndrăznesc să îi spun o scurtă recenzie) nu cred că o să înroșească motoarele de căutare.

“ The fault, dear Brutus, is not in our stars
But in ourselves, that we are underlings”
W. Shakespeare

Filmul este ecranizarea reușită a romanului cu același nume de John Green. Este o dramă romantică, o poveste de iubire între doi adolescenți inteligenți și noncomformiști, joviali și maturi, ce se întâlnesc într-un grup de sprijin pentru bolnavii de cancer. Dar nu, nu boala este personajul principal al cărții și al filmului, ci viața însăși, cu tot ce are trist și frumos, tragic și comic, palpitant și obișnuit, muritor și nemuritor.
Cei  doi tineri, o fată dependentă de un tub de oxigen și un băiat cu un picior în proteză, au o abordare realistă și curajoasă făță de o situație pe care nu o pot schimba, nici controla. Iată de ce, în cursa lor contra-cronometru, nu au timp de pierdut cu oameni sau lucruri plictisitoare, predictibile sau convenționale- “Fără suferință, cum am putea ști ce e bucuria?”
Filmul devine o meditație asupra tinereții, iubirii, vieții și pierderii ce vine odată cu ele. Deși pentru unii poate părea un film prea sentimetal , este unul ce re-afirmă valorile nemuritoare ale vieții și iubirii.
Replici filozofice, ironie și umor, duioșie și înțelepciune, curaj și seninătate- un film care te marchează si care până la urmă demonstreaza că:
 Viața nu este o fabrică de îndeplinit dorințe!”.

“The fault in our stars” este o lecție dată nouă, cititori sau spectatori,  în speranța de a ne face să apreciem viața, darul suprem, de a exista și de a merge înainte cu demnitate, de a trăi “our little infinity” (scurtul nostru infinit).

Cartea se poate cumpara aici:elefant.ro

                                

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu